Ők tették tönkre a magyar játékvezetést: TOP 8

Botrány

2020-02-21 09:25:59

Top10 - forrás:
Forrás: - Top10

Folytatjuk a sort a TOP 10-es listában, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ide jutott a magyar játékvezetés.

Top 8.: Maguk a játékvezetők

Azt nehezen lehet megmondani, hogy hány aktív játékvezető van az országban, hiszen a megyei elnökök és az MLSZ JB. érdek is az, hogy csaljanak a számokkal. Sok olyan megye van, ahol aktív játékvezetőkénk tartják keretben azokat a személyeket, akik tagdíjat fizetnek, de nem működnek. A működő játékvezetők számát olyan háromezer körülire lehet saccolni, de pontos adat senkinek nem áll a rendelkezésére.

Miért mondjuk, hogy a játékvezetők is hibásak, hogy ide jutottunk? Válasszuk ketté a kérdést.

Az országos kerettagok többsége remeg a küldésért és feladják a saját véleményüket, hogy nehogy kikerüljenek. Tűrik az arroganciát és azt, hogy úgy bánnak velük, mint a kutyákkal.

Jó példa erre az egyik korábbi élvonalbeli játékvezető. Ő akkor azért került ki a keretből, mert állítólag nagyszájú volt és véleménye is volt. Mára ő megyei elnök lett. Azóta teljes pálfordulás van nála. Elveszítette a korábbi személyiségét és megalkuvó lett azért, hogy asszisztens ellenőrként eljuthasson Felcsútra. Megyéjében inkább a játékvezetők abbahagyták a működést, mithogy vele dolgozzanak. Amikor átvette a megyéjéb 70 körüli létszám volt, most 40 alatt vannak. Sajnos emberi tulajdonságait jellemzi, hogy saját igazgatóját szídja minden MLSZ-es rendezvényen, pedig belőle él és ő tartja még hatalmon.

Sok ilyen példa van az országos keretben. Gondoljunk bele, amikor az irodavezető még játékvezetőként tevékenykedett mit lehetett előtte mondani?

Tudjuk, hogy a profi keret tagjai közül is vannak besúgok, hiszen a puhli rendszernek ez az alapja. A megfélemlítés és a besúgás.

A megyékben más a helyzet. Ott igazából a játékvezetés a jó közösségről és az összetartásról szólhatnak.

Sajnos az elmúlt 10 évben a megyék többségében is a személyeskedésről és az ellenségeskedésről szól minden. A baráti társaságok felbomlottak. Sokan azt lesik, hogy kinek milyen küldése van és mennyit keres.

Még előttünk van az, hogy teszten az egyik kolléga azt leste stopperrel, hogy a másik játékvezető pontosan mennyit futott.

A rendszerből ezeket a személyeket már régen ki kellett volna lökni, maguknak a játékvezetőknek.

Jelen pillanatban nincs érdekképviselet sem, aki az amatőr vagy az országos játékvezetők érdekeit képviselne. Nem lehet kiállni a gondokkal, mert rögtön kereten kívül találja magát az ember.

A játékvezetők közösen, együtt változtathatnak a rendszeren.

Amíg ez nem történik meg és hallgatnak, addig ők is hozzájárulnak ahhoz, hogy itt tart a magyar játékvezetés.


 

Kapcsolódó cikkek

Ők tették tönkre a magyar játékvezetést: TOP 9
2020-02-20 13:20:47

Sorozatunkban górcső alá vesszük azokat, akik az elmúlt 10 évben tönkretették a magyar játékvezetést.

Ők tették tönkre a magyar játékvezetést: TOP 10
2020-02-19 15:38:34

Új sorozatot indítunk, amelyben górcső alá vesszük azt, hogy kik tették tönkre a magyar játékvezetést az elmúlt időszakban.

Hozzászólások: